VELIKI ISKORAK U SRPSKOM NAORUŽANJU! Na sajmu Partner 2023 predstavljene krstaće rakete VILA 1 i 2 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 13:50

VELIKI ISKORAK U SRPSKOM NAORUŽANJU! Na sajmu "Partner 2023" predstavljene krstaće rakete VILA 1 i 2 (VIDEO)

Sajam naoružanja "PARTNER 2023" bio je izvanredna prilika da se javnost upozna sa novim varijantama krstarećih raketa.

Na štandu ovog instituta na sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” u Beogradu prikazane su dve varijante nove domaće krstareće rakete pod nazivom “vILA 1” i “vILA 2” što je skraćenica od “Vlatacom Integrated Loitering Ammunition” ili ti na srpskom jeziku “Vlatakom integrisana planirajuća municija”.

Institut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za istraživanje i razvoj “VLATACOM” je poznat po konstrukciji domaćih bombi na bazi NATO bombi MK-82 i BLU-109 .

Takođe od skoro u institutu “VLATACOM” gravitacione bombe familije MK pretvaraju u vođene bombe dodavanjem sistema navođenja pod nazivom Wing Assisted Guidance Kit ili skraćeno “vWAGK” i tako se dobija vođena avio bomba.

Familija krstarećih raketa “vILA” su sofisticirane rakete koje predstavljaju složene borbene sisteme tipa zemlja-zemlja ili vazduh-zemlja koje se lansiraju sa borbenih vazduhoplova u slučaju raketa “vILA 2” ili sa kopnenih lansera u slučaju raketa “vILA 1”.

Ove rakete predstavljaju modularni system bespilotne letelice u formi krstareće rakete namenjene uništavanju protivničkih cijeva na srednjim i velikim dometima koji su branjeni višeslojnom PVO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.