VELIKI GUBITAK Naš poznati glumac preminuo u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2019, 06:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI GUBITAK Naš poznati glumac preminuo u Beogradu

Nekadašnji upravnik Pozorišta na Terazijama, glumac Vojislav Voja Mirić preminuo je u Beogradu u 87. godini.

Ostaće upamćen po ulozi Ahmeda Nerudina u filmu "Derviš i smrt" i brojnim rolama u domaćim ratnim filmovima.

Voja Mirić bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta.

Osamdesetih godina bio je upravnik Pozorišta na Terazijama, a jedno vreme i direktor "Ineks filma". Od 1962. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastupao je isključivo na filmu i televiziji.

Vojislav Voja Mirić filmsku karijeru započeo je glavnom ulogom studenta u Čudnoj devojci, a jedna od njegovih najpoznatijih rola je u filmu Derviš i smrt, gde je tumačio glavnu ulogu - lik Ahmeda Nerudina, za koju je dobio Gran-pri na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminuo glumac Vojislav Voja Mirić

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2019

Poznati glumac Vojislav Voja Mirić premunuo je u Beogradu je u 87. godini, objavili su mediji...Mirić je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta, upravnik Pozorišta na Terazijama i direktor Ineks filma...Od 1962. godine nastupao je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.