Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 11:40

VELIKA TUGA! Umro arhiepiskop Simeon

Preminuo je u utorak u 98. godini
Arhiepiskop Simeon, koji je bio poglavar pravoslavne crkve u Moravskoj, preminuo je u utorak u 98. godini. Ovu informaciju je u sredu saopštila Epahija olomoučko-brnonske Pravoslavne crkve u Češkoj i Slovačkoj.
- Molimo svo sveštenstvno i verni narod naše eparhije da se pomole za njegovu besmrtnu dušu - piše u objavi. Vladika Isaija je vest o Simeonovoj smrti podelio na Fejsbuku i izrazio "veliku tugu i poštovanje".
Poslednjih godina, zbog starosti i zdravlja, Simeon je živeo povučeno i njegovu ulogu je praktično obavljao vikarni episkop Izajaš. Arhiepiskop Simeon, odnosno Radivoj Jakovlevič, studirao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.