VELIKA TRAGEDIJA: Doneta konačna odluka Tužilaštva o smrtnom slučaju u Narodnoj biblioteci

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 15:17

VELIKA TRAGEDIJA: Doneta konačna odluka Tužilaštva o smrtnom slučaju u Narodnoj biblioteci

Nakon sprovedenih dokaznih radnji, tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv NN lica

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da nema krivične odgovornosti bilo koje osobe za nesreću koja se dogodila 24. avgusta 2018. godine u Narodnoj biblioteci Srbije, kada su tokom servisiranja sistema za gašenje požara nastradali vlasnik firme "Empeks" Darko Šukalo i njegov radnik Lazar Blagojević.

Nakon sprovedenih dokazih radnji, tužilaštvo je odbacilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krivičnu prijavu protiv NN lica za krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, jer ne postoje osnovi sumnje da je bilo koje lice to delo izvršilo.

Nesreća se dogodila se 24. avgusta 2018. godine u depou Narodne biblioteke, u Skerlićevoj ulici u centru Beograda, kada su Darko Šukalo (50) i Lazar Blagojević (25) došli u redovnu proveru ispravnosti instalacija.

Navodno, iz boca koje su bile u jednoj od prostorija iscurio je gas koji je prouzrokovao manju eksploziju, ali i trovanje dvojice radnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.