Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VELIKA SRBIJA" TRAZI SMENU COVICA?

Beograd -- Udruzenje za zastitu interesa i povratak Srba na Kosovo "Velika Srbija" iz Nisa prikupilo je 68.000 potpisa za smenjivanje predsednika Koordinacionog centra Nebojse Covica. Predsednik tog udruzenja Nebojsa Petkovic je rekao da Udruzenje zahteva smenjivanje Covica zbog pogubnih i bezobzirnih poteza prema Srbima sa Kosova i Metohije i zloupotrebe i nenamenskog trosenja ogromnih novcanih sredstava. On je rekao i da bi Covic trebalo da podnese ostavku zbog toga sto je obezbedio ogromna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredstva za Albance u Presevu i Bujanovcu, a ni dinar za prognane Srbe sa Kosova i Metohije. Covic je, u izjavi za B92, rekao da ga ljudi iz pomenute organizacije nisu postavljali i da ga nece ni smenjivati. Covic takodje tvrdi da "Velika Srbija" nije nigde registrovana i da je rec o politickim namestaljkama. "Kada smo saznali za tu vest potrudili smo se da vidimo koje je to udruzenje posto nismo znali da takvo udruzenje postoji i utvrdili smo da je to fantomsko udruzenje i nismo nasli mesto organizovanja tog potpisivanja. Spoznali smo, medjutim, da su u pitanju politicke nemestaljke pojedinaca koji su proslih godina radili u nekakvim institucijama vezanim za Kosovo i da time pokusavaju da naprave nemir. Nije skupljeno toliko potpisa, a i da jeste, nisu me oni postavljali, nece me oni ni smenjivati", kaze Covic.

On je jos rekao da se rezultati njegovog rada na Kosovu vide, a da razloge sporog tempa resavanja problema pokretaci akcije treba traze u onima koji su doveli Kosovo u takvu situaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.