VELIKA RACIJA U KATALONIJI! Umešani i Rusi: Oglasila se ambasada ove zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 10:04

VELIKA RACIJA U KATALONIJI! Umešani i Rusi: Oglasila se ambasada ove zemlje

U Barseloni i Žironi juče je sprovedena velika operacija tokom koje je uhapšena 21 osoba

Posle hapšenja lica povezanih sa pokretom za nezavisnost Katalonije koje je navodno otkrilo "ruski trag" reagovala je i ruska ambasada u Španiji.

- Informacija koja s pojavila u španskim medijima o 10.000 ruskih vojnika u Kataloniji nije potpuna. Treba dodati dve nule na broj vojnika, a najfascinantnije u toj zaveri je da je trebalo da vojnici budu prebačeni avionima "Muva" i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Čato", iz vremena Građanskog rata skrivenim negde na pouzdanom mestu u Katalonskoj sijeri do objavljivanja šifrovane naredbe da krenu u akciju - navodi se u komentaru ambasade na Tviteru.

U Barseloni i Žironi (Katalonija) juče je sprovedena velika operacija tokom koje je uhapšena 21 osoba, uglavnom preduzetnici i političari, koji su povezani sa pokretom za nezavisnost tog regiona. Oni su optuženi za proneveru i pranje novca, kao i za zloupotrebu službenog položaja. Istražni organi sumnjaju da su te osobe umešane u nezakonito finansiranje pokreta za nezavisnost, konkretno finansiranje boravka bivšeg šefa vlade Katalonije Karlesa Pučdemona u Belgiji.

‼️ Ojo: La información aparecida en los medios 🗞️ españoles 🇪🇸 sobre la llegada de 🔟 mil soldados rusos a Cataluña está incompleta 👇👇👇 pic.twitter.com/Y7v3GjlYVm

— EmbajadaRusaES (@EmbajadaRusaES) October 28, 2020

Španski sudija, koji je dao dozvolu za pretrese i hapšenja u Kataloniji u okviru istrage u slučaju održavanja nezakonitog referenduma o nezavisnosti 2017. godine, otkrio je u njemu "ruski trag", navodi se u nalogu za pretres.

Između ostalog, tvrdi se da je postojala nekakva grupa Rusa koji su bili spremni da pruže podršku pokretu za nezavisnost i navodno su u oktobru 2017. godine ponudili tadašnjem šefu vlade Katalonije Karlesu Pučdemonu "da računa na deset hiljada vojnika i predložili su mu da otplate ceo katalonski dug".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.