VELIKA PREKRETNICA ZA ČOVEČANSTVO: Na Veneri pronađen ZNAK ŽIVOTA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2020, 18:34

VELIKA PREKRETNICA ZA ČOVEČANSTVO: Na Veneri pronađen ZNAK ŽIVOTA!

Fosfin dakle sugeriše prisutnost života, a sada postoji ideja da postoji život u oblacima Venere

Reč je o potpuno iznenađujućem otkriću fosfina koje bi moglo nagovestiti nepoznate procese koji se događaju na Veneri. Ovo otvara mogućnost da bi u oblacima u Veneri mogli da budu živi organizmi.

U časopisu Nature Astronomy objavljeni su detalji promatranja fosfina na Veneri, kao i istraživanja koje je provedeno kako bi se pokušalo pokazati da ova molekula može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ima prirodno, nebiološko poreklo. S obzirom na sve što znamo o Veneri i uslovi koji tamo postoje, još nitko nije uspio da opiše abiotski put do fosfina, ne u količinama koje su otkrivene. To znači da životni izvor zaslužuje razmatranje, piše BBC.

Tokom cele karijere bio sam zainteresovan za potragu za životom drugde u svemiru, tako da sam jednostavno oduševljen da je to uopće moguće - rekao je prof. Greaves.

- Ali, da, iskreno podstičemo druge ljude da nam kažu šta smo mogli da propustimo. Naš rad i podaci imaju otvoren pristup, tako funkcioniše nauka - dodao je on.

, no zasad je reč tek o ideji.  Fosfin je molekul koja se sastoji od jednog atoma fosfora i tri atoma vodonika. Na Zemlji je fosfin povezan sa životom, s mikroorganizmima koji žive u crijevima životinja poput pingvina ili u okruženjima siromašnim kiseonikom poput močvara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.