VELIKA POBEDA: Poznati prvi rezultati parlamentarnih izbora u Španiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2023, 22:04

VELIKA POBEDA: Poznati prvi rezultati parlamentarnih izbora u Španiji

Za većinu je potrebno 176 poslanika u parlamentu sa 350 mesta.

Španska Socijalistička radnička partija (PSOE) aktuelnog premijera Pedra Sančeza vodi na danas održanim parlamentarnim izborima sa osvojenih 32,79 odsto glasova, dok opoziciona Narodna partija (PP) Alberta Nunjeza Feiha ima 30,33 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati.

Prema ovim podacima, na trećem mestu je Voks sa 12,05 odsto osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glasova, dok koalicija Sumar ima 11,49 odsto glasova, navode španski mediji.

Na osnovu 44 odsto prebrojanih glasova, PSOE bi imao 132 poslanička mesta, druga je PP sa 128, na trećem mestu je Voks sa 32, a Sumar je četvrti sa 30.

Prethodno su izlazne ankete pokazale da je PP osvojila je najviše glasova na parlamentarnim izborima u Španiji i mogla bi da sastavi vladu sa partijom Voks.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.