VELIKA OLUJA STIGLA U BEOGRAD SA ZAPADA! Ovi delovi grada biće prvi na UDARU! Evo koliko će trajati

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 00:06

VELIKA OLUJA STIGLA U BEOGRAD SA ZAPADA! Ovi delovi grada biće prvi na UDARU! Evo koliko će trajati

Nakon Beograda, ovaj sistem nastaviće svoj put dalje prema istoku

Području Beograda sa zapada približava se veoma snažan grmljavinski sistem. On će glavnom gtadu u naredna dva sata doneti jače pljuskove sa grmljavinom.

Najjači udar očekuje se oko i posle ponoći, a prvi na udaru ovog sistema naći će se Surčin, Batajnica, Zemun i Novi Beograd, odnosno delovi grada sa leve strane Save, a potom i ostali delovi grada, pa i sam centar Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Lokalno se očekuju veoma obilni pljuskovi, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu pala i veća količina padavina u pojedinim delovima grada. , odnosno preko severa Šumadije i juga Banata ka Podunavlju.

Inače, veći deo Srbije i danas je bio na udaru veoma snažnih grmljavinskih oluja i nepogoda, uz grad i lokalne poplave, a najkritičnija situacija bila je u Bačkoj, u Sremu, Podrinju, Mačvi, na jugozapadu i krajnjem jugu i jugoistoku Srbije, dok je Beograd tokom dana izbegao ove olujne sisteme i padavine.

Veoma slična vremenska situacija nastaviće se i narednih 7 dana, uz gotovo svakodnevne lokalne pljuskove sa grmljavinom, a biće uslova i za nepogode. Ove večeri temperatura u Beogradu je 21°C i vrlo je visoka relativa vlažnost vazduha, pa je veoma sparno.

Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i u nastavku noći, a minimalna temperatura neće se spuštati ispod 17°C.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.