VELIKA OLUJA OD VRŠCA IDE KA OVOM GRADU: Očekuju se ogromni pljuskovi sa grmljavinom u narednih nekoliko sati

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 15:18

VELIKA OLUJA OD VRŠCA IDE KA OVOM GRADU: Očekuju se ogromni pljuskovi sa grmljavinom u narednih nekoliko sati

Ovog poslepodneva preko istoka Srbije premešta se oblačnost sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom

I dok je u većem delu Srbije sunčano i vrelo, u jednom delu zemlje ima padavina, ali i jačih grmljavinskih oluja.

. Prethodno je tokom prepodneva ovaj oblačni sistem sa pljuskovima zahvatio iz Rumunije istok i jugoistok Banata, a oko podneva je u Vršcu zabeležena i jak pljusak sa grmljavinom.

U ovom času jaka grmljavinska oluja premešta se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedaleko od Aleksinca. U naredna dva sata ovaj lokalni sistem u severozapadnoj visinskoj struji direkotno će se obrušiti na Niš i doneti ovom gradu na jugoistoku Srbije kratkotrajno osveženje sa jakim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Trenutna temperatura u Nišu iznosi 32°C, ali kratkotrajna grmljavinska oluja samo će kratko doneti pad temperature i ona će vrlo brzo biti ponovo u porastu.

I dok je danas na severoistoku, istoku i jugoistoku Srbije oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, u ostalim predelima Srbije je vedro i vrelo, uz temperature i do 34°C

Još toplije biće u petak, ali se krajem dana i tokom večeri očekuje jače pogoršanje vremena, potom i prodor hladnog fronta, uz zahlađenje i padavine u svim predelima Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STIŽU PLJUSKOVI: Jaka grmljavinska oluja sa obilnim pljuskom pogodila Vršac, u ostalim predelima Srbije je vedro i vrelo

Izvor: Pančevac-online.com, 22.Jun.2023

I dok je u većem delu Srbije sunčano i vrelo, u jednom delu zemlje ima padavina, ali i jačih grmljavinskih oluja. Ovog poslepodneva preko istoka Srbije premešta se oblačnost sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Prethodno je tokom prepodneva ovaj oblačni sistem sa pljuskovima zahvatio iz Rumunije...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.