VELIKA NEPRIJATNOST ZA ZAPADNJAKE: Rusija sa UAE proizvodi novi borbeni avion (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 13:09

VELIKA NEPRIJATNOST ZA ZAPADNJAKE: Rusija sa UAE proizvodi novi borbeni avion (VIDEO)

Stiže nova leteća tvrđava

Kako je izjavio generalni direktor "Rosoboroneksporta" Aleksandar Mihejev na izložbi "World Defense Show 2024" u Rijadu, novi koncept za proizvodnju novog borbenog aviona sa partnerima iz arapskih zemalja će biti platforma jednomotornog taktičkog borbenog aviona nove generacije Su-75 "Šah-Mat".

Kako je dalje naveo generalni direktor "Rosoboroneksporta": "Laki taktički avion pete generacije 'Šah-Mat' je prvi put prikazan stranoj javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na 'Dubaji eršou' 2021. godine. To je borbeni avion koji je proizveden po principima otvorene arhitekture i trenutno je najaktuelniji proizvod koji se koristi u zajedničkom razvoju perspektivnih vazduhoplovnih kompleksa u regionu Bliskog istoka - komentarišući planove o zajedničkim projektima sa arapskim zemljama.

Više o tome pogledajte u odličnom videu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.