VELIKA MISTERIJA U ŠAJKAŠU: Deca osetila miris jaja, pa padala kao pokošena!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA MISTERIJA U ŠAJKAŠU: Deca osetila miris jaja, pa padala kao pokošena!

Čak 38 učenika OŠ „Isidora Sekulić“ izgubilo je svest, a njih 18 zadržano je u bolnici na posmatranju. Razlog trovanja nije poznat, ispituju školu, kao i krv i urin đaka

ŠAJKAŠ - U Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ 38 učenika juče je izgubilo svest ili je pokazivalo simptome trovanja, a čak 18 njih zadržano je u bolnici na posmatranju. Uzrok trovanja i dalje je misterija.

Ðaci su padali u nesvest u sali za fizičko, zbog čega se prvo mislilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je došlo do trovanja

Panika

- Moj sin pohađa sedmi razred i pao je u nesvest. Kad sam stigao u školu, video sam ga kako leži na klupi, a lekari stoje oko njega. Bilo je strašno, mislio sam da ću i ja pasti u nesvest od stresa. Rekli su mi da je osećao malaksalost. Lekari ni njemu ni drugoj deci nisu dali da se uspavaju - kaže za Kurir Sredoje Nikolić, čiji je sin završio u Institutu za zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

UKRATKO

SLOBODAN GREBELDINGER: DECA NISU ŽIVOTNO UGROŽENA

Sva primljena deca su u opštem dobrom stanju, niko nije životno ugrožen. Od pacijenata su uzeti krv i urin, koji su poslati na toksikološke analize. Čekaju se nalazi iz Instituta za sudsku medicinu. Tačan uzrok trovanja još se ne zna, a nalazi će biti gotovi u roku od 24 ili 48 sati - rekao je Slobodan Grebeldinger, direktor Instituta za brigu o deci i omladini.

NOVOSADSKA POLICIJA: GAS NIJE ZABELEŽEN

U novosadskoj Policijskoj upravi potvrdili su za Kurir da merni instrumenti „Srbijagasa“ nisu pokazali ni najmanje prisustvo gasa u sali za fizičko vaspitanje, gde su se učenici onesvestili. U policiji kažu da bi razlog ovog događaja trebalo da bude poznat nakon analiza krvi u dečjoj bolnici. Uviđaj u osnovnoj školi izvršili su pripadnici Policijske uprave i Centra za vanredne situacije.

MINISTARSTVO PROSVETE: TROVANJE NIJE IZAZVANO GASOM

Uviđaj u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ u Šajkašu je u toku, a trovanje dece gasom zasad je isključeno, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

- Nakon časa fizičkog vaspitanja došlo je do trovanja učenika uglavnom iz odeljenja VII-2. Oni su prethodno boravili u fiskulturnoj sali. U školi uviđaj obavljaju pripadnici policije, prosvetni inspektori, kao i prosvetni savetnici iz Školske uprave Novi Sad.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

VELIKA MISTERIJA U ŠAJKAŠU: Djeca osjetila miris jaja, pa padala kao pokošena!

Izvor: Cafe.ba, 11.Feb.2015

Čak 38 učenika OŠ ''Isidora Sekulić'' izgubilo je svijest, a njih 18 zadržano je u bolnici na posmatranju. Razlog trovanja nije poznat, ispituju školu, kao i krv i urin đaka..U Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ 38 učenika juče je izgubilo svijest ili je pokazivalo simptome trovanja, a čak...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.