VELIKA INVESTICIJA ZA ZLATIBORSKI OKRUG: Puštena u probni rad najduža gondola na svetu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 11:44

VELIKA INVESTICIJA ZA ZLATIBORSKI OKRUG: Puštena u probni rad najduža gondola na svetu (FOTO)

Gold gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra danas je puštena u probnu vožnju.

- Pre pet godina postavljen je kamen temeljac i konačno smo završili do sada najveći turistički projekat na Zlatiboru i u Srbiji. Do kraja septembra će se ovom Gold Gondolom provozati i prvi posetioci. Ovo će biti prava atrakcija, koja će Zlatibor odvesti korak dalje na evropskoj turističkoj mapi. Cene još uvek nisu definisane, ali ćemo se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << truditi da one budu dostupne svim posetiocima - rekla je direktor JP "Gold Gondola", Bojana Božanić.

Gold gondola biće duga devet kilometara i povezivaće centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a međustanica nalazi se na Ribničkom jezeru.

- Ova investicija od velikog je značaja za ceo ovaj kraj. Tokom realizacije ovog projekta imali smo brojne administrativne probleme, ali uspeli smo da se izborimo sa svim tim. Sada imamo projekat izgrađen iz sredstava koje je izdvojila lokalna samouprava i ponosni smo na to - izjavio je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Titulu najduže panoramske gondole na svetu nosi zlatiborska Gold gondola, dužine skoro 9000 metara, na 36 konzolnih nosača pružiće se 55 kabina, kapaciteta 10 putnika po kabini.

Ukupan kapacitet gondole, za sada, je 600 putnika po satu. Vožnja gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Sa početnom stanicom u centru Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornik, zlatiborska gondola će ponuditi skijašima, izletnicima, avanturistima i svim zainteresovanim nezaboravan pogled na Zlatibor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatiborska gondola puštena u probni rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020

Panoramska gondola između Zlatibora i Tornika danas je puštena u probni rad, a prve putnike primiće već od oktobra...Trasom dugom devet kilometara gondola će povezati turističko naselje Zlatibora i najviši vrh ove planine Tornik, uz jednu međustanicu u Ribnici na pola trase, uz visinsku razliku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

'Gold gondola' na Zlatiboru puštena u probni rad, putnici možda od jeseni

Izvor: Beta, 19.Avg.2020

Panoramska žičara na Zlatiboru, nazvana "Gold gondola" danas je puštena u probni rad, saopštila je Opština Čajetina.S devet kilometara trase to je najduža panoramska gondola na svetu i najveća je infrastrukturna investicija Opštine sa 13 miliona evra iz lokalnog budžeta.Posle testiranja koje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.