VELIKA EKSPLOZIJA U RUSIJI: Vlasti izdale crveni alarm, škole zatvorene, stanovnicima naređeno da ostanu kućama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 09:02

VELIKA EKSPLOZIJA U RUSIJI: Vlasti izdale crveni alarm, škole zatvorene, stanovnicima naređeno da ostanu kućama (VIDEO)

Lokalne vlasti zatvorile su škole i naredile stanovnicima obližnjih sela da ostanu u kućama jer oblak pepela može da se raširi desetinama kilometara.

Vulkan Šiveluč na poluostrvu Kamčatki na ruskom dalekom istoku eruptirao je i izbacio oblak pepela visok deset kilometara, što predstavlja povećanu pretnju za vazdušni saobraćaj.

Vlasti su izdale crveni alarm napominjući da "veliki oblak pepela" putuje zapadno od vulkana i da bi do eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uz izbacivanje pepela do 15 kilometara visine moglo doći bilo kada.

- Tekuća aktivnost mogla bi da utiče na međunarodne letove i avione koji lete na nižim visinama - rečeno je.

Lokalne vlasti zatvorile su škole i naredile stanovnicima obližnjih sela da ostanu u kućama jer oblak pepela može da se raširi desetinama kilometara oko vulkana.

Woahhhhhh!!!!

Shiveluch eruption.

Incredible!!!

Video: Dmitri Levin #shiveluch #kamchatka #russia pic.twitter.com/pzPjr8TbLd

— Volcaholic 🇰🇪 🇬🇧 🌋 (@volcaholic1) April 10, 2023

Jedan od najvećih i najaktivnijih vulkana na Kamčatki Šiveluč imao je procenjenih 60 erupcija u poslednjih 10.000 godina, a poslednja veća bila je 2007. godine.

Vlasti su saopštile da je vulkan eruptirao u 6.31 ujutro po lokalnom vremenu i da se oblak proširio na sela udaljena više od 70 kilometara.

An eruption of the Shiveluch volcano began in Kamchatka, Russia . There was an ash emission for 20 km, several villages were covered by an ash cloud. The highest air hazard code has been declared - social networks pic.twitter.com/Sxd6I9snxj

— Malinda 🇺🇸🇺🇦🇵🇱🇨🇦🇮🇹🇦🇺🇬🇧🇬🇪🇩🇪🇸🇪 (@TreasChest) April 10, 2023

- Stanovnicima se savetuje da ostanu u kućama i izbegavaju nepotrebna putovanja - naglasio je.

Autentičnost snimka još nije potvrđena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proradio vulkan u Rusiji: Veliki oblak pepela prekrio sela (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 11.Apr.2023

Zbog erupcije pojedine škole su zatvorene i meštanima je naređeno da ostanu u kućama

Nastavak na 24sedam.rs...

Prirodne nepogode i Rusija: Sela pod debelim slojem pepela posle erupcije vulkana Šiveluč

Izvor: B92, 11.Apr.2023

Vulkan je eruptirao rano u utorak i izbacio oblak dima i pepela visine 10 kilometara...Vulkan Šiveluč, na ruskom poluostrvu Kamčatka, eruptirao je u utorak i izbacio oblak dima i pepela visine 10 kilometara, saopštile su vlasti...Debeo sloj vulkanskog pepela je prekrio obližnja mesta, a najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.