VELIKA AKCIJA NIŠKE POLICIJE: Uhapšene 52 osobe, sumnjiči se da su se bavili pranjem novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 14:27

VELIKA AKCIJA NIŠKE POLICIJE: Uhapšene 52 osobe, sumnjiči se da su se bavili pranjem novca

Policajci odeljenja za suzbijanje korupcije na području Niša uhapsili su 52 osobe zbog sumnje da su se bavili pranjem novca.

Organizatori grupe na području Niša su: N.R, M.K., M.C., N. M. i S. S., koji su angažovali kao pomagače još 47 osoba sa zadatkom da otvore preduzetničke radnje koje su navodno pružale transportne usluge stranim privrednim društvima.

Radilo se o sledećim preduzećima: "Yankee Freight systems LLC"; "W Exspress INC"; "NIS Freight LLC" koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su na račun preduzetničkih radnji uplatile ukupno 335.054.512,00 dinara na ime fiktivnih usluga transporta.

Nakon podizanja novca isti su pomagači predavali navedenim organizatorima grupe, a ovi novac ulagali u kupovine nekretnina. Novac na računima kod banaka je blokiran a nekretnine će biti predmet oduzimanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.