VELIKA AKCIJA MUPA! Vulin poručuje: Nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 14:55

VELIKA AKCIJA MUPA! Vulin poručuje: Nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara (VIDEO)

U saopštenju MUP-a navodi se da je Vulin sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policajce koji su jutros sproveli akciju

Ministarstvo unutrašnjih poslova je na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, pronašlo oko 450 migranata koji su bili van kampova i prihvatnih centara, u koje će sada biti premešteni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Jutrošnjim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova na rešavanju problema sa ilegalnim migrantima na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, prikuplјeno je oko 450 migranata. Svi su oni bili van kampova, van naših prihvatnih centara i svi će biti premešteni u kampove i prihvatne centre - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

traženja ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

- Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno - rekao je Vulin.

On je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu "svakog ljudskog bića u Srbiji", ali i da migranti moraju da vode računa o zakonima i pravilima koje važe u Srbiji.

- Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će MUP učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen - kazao je Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.