VEČNA RADOST VASKRSENJA NEKA BUDE IZVOR NADAHNUĆA Predsednik Vučić čestitao praznik svim pravoslavnim vernicima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 07:33

"VEČNA RADOST VASKRSENJA NEKA BUDE IZVOR NADAHNUĆA" Predsednik Vučić čestitao praznik svim pravoslavnim vernicima (FOTO)

Čestitka predsednika svim građanima Srbije.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

U čestitki se kaže:

- Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima radosno čestitam najveći hrišćanski praznik - Vaskrs Gospoda Isusa Hrista.

Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje, Svetoga Save i svih drugih svetih srpskog naroda.

Duh Vaskrsa neprekidna je inspiracija da svi zajedno srčano i posvećeno radimo na dobru i razvoju Republike Srbije, Srpske Pravoslavne Crkve i vaskolikog srpskog naroda.

Čestitajući Vam Vaskrs, želim da Gospod izlije obilje svoga blagoslova na našu Otadžbinu i Svetu Crkvu.

Hristos vaskrse! - naveo je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Foto-vest: Večernja služba na Veliki petak

Izvor: JužneVesti.com, 01.Maj.2021

Na večernjoj službi za Veliki petak u Sabornom hramu u Nišu okupili su se pravoslavni vernici, koji u nedelju obeležavaju Uskrs. Službu je održao episkop niški Arsenije...; foto: V. Keser;..Oko molitvi koje je iz Starog i Novog zaveta pročitao episkop niški okupilo se na desetine vernika unutar...

Nastavak na JužneVesti.com...

Hrvatski predsednik Milanović čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima

Izvor: Blic, 01.Maj.2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je uskršnju čestitku svim građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj je istakao da je značaj najvećeg hrišćanskog praznika oduvek bio u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju.

Nastavak na Blic...

Pravoslavni vernici proslavljaju Vaskrs - najveći hrišćanski praznik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2021, 00:24

Vernici koji proslavljaju Vaskrsenje Hristovo po Julijanskom kalendaru slave Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, koji je suština hrišćanskog učenja. ..U Hramu svetog Save održana je vaskršnja liturgija, koju je služio episkop remezijanski Stefan, a jutarnju vaskršnju liturgiju će u Hramu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.