VEČERAS STIŽE SNAŽNA SNEŽNA OLUJA: Svakih sat vremena padaće centrimetri snega! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 20:15

VEČERAS STIŽE SNAŽNA SNEŽNA OLUJA: Svakih sat vremena padaće centrimetri snega! (FOTO/VIDEO)

Večeras se u Sjedinjenim Američkim Državama očekuje količina snega koja nije viđena od 1869. godine.

Očekuje se da će na svakih sat vremena padati čak po dva centimetara snega! Na udaru zimske oluje Orlena posebno će biti Njujork i Filadelfija, upozorili su meteorolozi.

Guverner Njujorka Endru Kuomo rekao je Njujorčanima da ozbiljno shvate upozorenja i da naredna dva dana provedu kod kuće.

- Grtalice neće moći da očiste ovoliku količinu snega, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budući da će padati i do dva centimetara na sat. Ako planirate da idete negde, učinite to do podneva - rekao je Kuomo.

BLIZZARD CONDITIONS Massive heavy band Live from Bloomfield NJ #njwx #orlena https://t.co/IMswLOQ1yW

— Chris Quintano (@chrisquintano) February 1, 2021

Glavne saobraćajnice su zatvorene, dodao je guverner Njujorka.

- Ne bi trebalo da izlazite i da budete na putevima bez nužne potrebe - dodao je Kuomo.

#orlena unleashing on Staten Island! Amazing storm! #ny1snow @weatherchannel pic.twitter.com/n8kkcBAoXB

— Kpari327 (@kpari327) February 1, 2021

Prestonica Vašington je već "zavijena u belo", javili su danas američki mediji. Nacionalna Meteorološka služba objavila je upozorenja na oluju od država Virdžinije do Mejna, gde živi više desetina miliona ljudi, i najavljuju da će debljina pokrivača biti od 45 do 60 centimetara na jugu država Njujork, severoistoka Nju Džerzija i delovima na jugozapadu Konektikata.

Guverner Nju Džerzija Fil Marfi objavio je vanrednu situaciju pred dolazak oluje, čime je omogućeno vlastima da zatvore putne pravce, vrše evakuaciju i koriste opremu neophodnu za zaštitu javnosti. U toj državi suspendovani su svi oblici javnog prevoza.

Just under 7 inches of snow in East Harlem right now! Bigger, wetter flakes coming down now. @nynjpaweather @NWSNewYorkNY #NYCSnow #EastHarlem pic.twitter.com/2yZgbuRp5o

— Zee's Black History Month Lasers ✨ (@ZiaJD) February 1, 2021

U Filadelfiji je takođe objavljeno upozorenje na sneg, zatvorene su državne zgrade i meštanima je naređeno da vozila sklone sa puteva kako bi čistači mogli neometano da rade.

Oluja će se tokom sedmice zadržati u regionu praćena mešavinom leda, poledice i ledenom kišom.

I Bajden govorio o oluji

Iz Bele kuće je saopšteno da se američki predsednik Džo Bajden sastao sa savetnicima radi razgovora o nizu tema, "od predstojeće oluje do vakcina protiv kovida 19 i ekonomske pomoći".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.