VAŽNO ZA NAŠE DRŽAVLJANE U INOSTRANSTVU: Krizni štab doneo novu odluku, svako ko je kompletno vakcinisan mora ovo da zna

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 17:29

VAŽNO ZA NAŠE DRŽAVLJANE U INOSTRANSTVU: Krizni štab doneo novu odluku, svako ko je kompletno vakcinisan mora ovo da zna

Nove olakšice za vakcinisane.

Nakon sednice kriznog štaba dr Branislav Tiodorović kaže da će građani Srbije koji su kompletno vakcinisani moći da uđu u našu zemlju bez ograničenja.

- Doneli smo odluku da svi naši građani koji žive i rade u inostrantvu, a tamo su kompletno vakcinisani mogu da uđu u našu zemlju bez ikakvih ogranničenja, negativnih testova i karantina. Očekujemo recipročne odluke - kaže.

Sednica Kriznog štaba za borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv koronavirusa počela je danas u 16 sati. Doneta je odluka da od sutra ugosittelji u zatvorenim objektima mogu da rade do 22 sata i to sa 50 odsti kapaciteta i bez muzike.

- Svi zajedno smo doneli odluku da se kafići, restorani bez bašti otvore sutra i radiće do 22 časova. Mora se poštovati do 50 posto popunjenosti kapaciteta, razdaljina između korinsika metar i po do dva metra, a neće biti ni muzike posle 18 časova - istakao je dr Tiodorović.

Podsetimo, prema najnovijim podacima, u Srbiji je u prethodnih 24 sata na koronavirus testirano 12.869 građana od kojih je 1.366 novozaraženih.

Preminuo je 21 pacijent, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalaze 138 obolela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.