VAŽNO SAOPŠTENJE: Ukoliko krenete na put, NE DOZVOLITE da se i vama desi OVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽNO SAOPŠTENJE: Ukoliko krenete na put, NE DOZVOLITE da se i vama desi OVO!

Carinici su na beogradskom aerodromu 30. jula 2019. godine sprečili pokušaj prenosa 9.400 neprijavljenih evra preko granice.

Neprijavljeni novac pronađen je kod putnika koji je doputovao iz Frankfurta i uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu koji je namenjen za putnike koji nemaju ništa da prijave.

Državljanin BiH je nakon što je zaustavljen radi kontrole, prijavio da sa sobom nosi 7.000 evra, međutim uskoro je utvrđeno da u ručnoj torbici nosi još 12.400 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Upitan zašto nije prijavio sav novac koji nosi sa sobom nego samo deo, putnik je rekao da je u žurbi oko putovanja zaboravio da izvadi novac iz torbice i ostavi ga kući, već ga je slučajno poneo sa sobom.

Putnici koji, slučajno ili namerno, ne prijave da sa sobom nose više od 10.000 evra - čine devizni prekršaj. Maksimalna suma u gotovini koja se bez prijave može prenositi preko granice je 10.000 evra, a sve preko tog limita mora se prijaviti u svim zemljama EU, pa i u Srbiji.

Važno je da putnici na ulazu u zemlju prijave novac, jer ukoliko kasnije neutrošenim delom novca (iznad 10.000 evra) budu želeli da izađu iz zemlje, a nemaju potvrdu da su ga prethodno uneli, rizikuju da im on bude oduzet. To je naročito važno za tranzitne putnike, koji kroz Srbiju samo prolaze do krajnje destinacije.

Pogledajte rezultate

IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.