VAŽNA VEST IZ RUSIJE: Sputnjik V odobren i za trudnice, sturčnjaci dali zeleno svetlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 14:27

VAŽNA VEST IZ RUSIJE: Sputnjik V odobren i za trudnice, sturčnjaci dali "zeleno svetlo"

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je primenu vakcine protiv virusa korone "Sputnjik Ve" (Sputnik V) za trudnice, saopštio je ministar Mihail Muraško.

- Stručna zajednica je odlučila da se ukine kontraindikacije za upotrebu vakcine "GamKovidVak" za trudnice. Ovim je otvorena mogućnosti da se vakcinišu trudnice sa visokim rizikom teškog oblika infekcije - rekao je Muraško na vladinom savetu za borbu protiv širenja korone.

On je objasnio da je odluka doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzimajući u obzir pozitivne rezultate kliničkih testiranja i bezbednosti vakcine, kao i prikupljenih podataka o njenoj efikasnosti i bezbednosti tokom kliničkih testiranja u postregistracionom periodu.

Muraško je naglasio da trudnice takođe mogu da se inficiraju koronom, između ostalog i teškim oblikom.

Vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusko ministarstvo odobrilo primenu "Sputnjika V" za TRUDNICE

Izvor: Blic, 25.Jun.2021

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je danas primenu vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" za trudnice, saopštio je ministar Mihail Muraško.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.