VAŽAN SASTANAK Ministar Vučević sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2023, 16:54

VAŽAN SASTANAK Ministar Vučević sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije Srbije. Sastanku su prisustvovali državni sekretari iz Ministarstva odbrane, pomoćnik ministra za materijalne resurse i predsednici nadzornih odbora preduzeća.

Tokom današnjeg sastanka razmatrana su aktuelna pitanja od značaja za opremanje Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opremom iz razvoja i proizvodnje sa domaćeg tržišta po već zaključenim ugovorima.

Ministar Vučević je, u saradnji sa prisutnima, definisao zaključke i pravce daljih aktivnosti u cilju što efikasnije realizacije aktuelnih projekata proizvodnje naoružanja i vojne opreme za potrebe odbrane i bezbednosti.

Ministarstvo odbrane je sa odbrambenom industrijom Srbije zaključilo veći broj ugovora što zahteva kontinuiranu analizu stepena njihove realizacije i usmeravanje aktivnosti na prioritetnom obezbeđenju savremenog naoružanja u jedinicama Vojske Srbije.

Na sastanku je potvrđeno da se poslednjih nekoliko godina izdvajaju značajna sredstva za opremanje Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom što je doprinelo obimnim razvojnim aktivnostima, uvođenju velikog broja savremenih sredstava u naoružanje Vojske Srbije, unapređenju tehnoloških kapaciteta preduzeća iz Odbrabene industrije Srbije, rastu uposlenosti kooperanata iz malih i srednjih preduzeća i sve većoj zastupljenosti proizvoda iz naših fabrika na svetskom tržištu.

Preduzeća odbrambene industrije Srbije poslednjih nekoliko godina beleže rekordne iznose novog ugovaranja i realizacije ugovora, pa je Ministarstvo odbrane maksimalno uključeno u cilju daljeg unapređenja dostignutog stanja sa akcentom na potrebe Vojske Srbije.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije o opremanju Vojske savremenim naoružanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2023

Ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije Srbije, a na sastanku su razmatrana aktuelna pitanja od značaja za opremanje Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom iz razvoja i proizvodnje sa domaćeg tržišta po već zaključenim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučević sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Jun.2023, 08:36

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razmotrio je sa direktorima preduzeća Odbrambene industrije Srbije aktuelna pitanja od značaja za opremanje Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom iz razvoja i proizvodnje sa domaćeg tržišta, po već zaključenim...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.