VAŽAN PRIJEM U PRIŠTINI: Američki ambasador pozvao predstavnike privremenih prištinski vlasti - Sve u cilju ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2023, 22:13

VAŽAN PRIJEM U PRIŠTINI: Američki ambasador pozvao predstavnike privremenih prištinski vlasti - "Sve u cilju ZSO"

Američki pritisak u cilju formiranja ZSO.

U rezidencijiu američkog ambasadora Džefrija Hovenijera u Prištini oko 18 i 30 počela je večera na koju je ambasador pozvao predstavnike političkih partija i civilnog sektor i na kojoj će se razgovarati o osnivanju Zajednice srpskih opština, saznaje Tanjug.  

Na večeru su pozvani isti učesnici koji su o toj temi s ambasadorom razgovarali i na sastanku 31. januara, a nakon kojeg nisu objavljeni zaključci.   >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<   

Prva diskusija o Zajednici srpskih opština u sedištu ambasade SAD, kojoj su prisustvovali političari, diplomate i članovi nevladinog sektora, održana je 31. januara.  

Hovenijerje izjavio nakon tog sastanka da Zajednica srpskih opština može biti formirana isključivo u skladu sa takozvanim kosovskim Ustavom i da se strogo protive stvaranju bilo kakavog entiteta koji liči na Republiku Srpsku u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.