VAŽAN DAN ZA NAŠU ZEMLJU! Srbija danas otvara DVA NOVA poglavlja u procesu evrointegracija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽAN DAN ZA NAŠU ZEMLJU! Srbija danas otvara DVA NOVA poglavlja u procesu evrointegracija!

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodiće danas delegaciju Srbije na 9. međuvladinoj konferenciji u Briselu, na kojoj će biti otvorena dva poglavlja: 17 - ekonomska i monetarna politika i 18 - statistika.

Međuvladina konferencija počinje u 15 sati, a posle toga biće održana konferencija za novinare na kojoj će, pored ministra Jadranke Joksimović, govoriti komesar EU za susedsku i politiku proširenja Johanes Han i ministar inostranih poslova Austrije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Karin Knajsl.

Srbija je, u dosadašnjem procesu pristupanja, otvorila 14 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Joksimović će, prethodno, u 14:30, sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom potpisati Memorandum o razumevanju i tehničkoj ekspertskoj pomoći, kojim će Mađarska produžiti ekspertsku pomoć Srbiji u procesu evropskih integracija.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgledaju NAJBRUTALNIJE vojne vežbe na svetu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Joksimović o otvaranju poglavlja: Donekle smo zadovoljni, moglo je više...

Izvor: Blic, 10.Dec.2018

- Mi smo danas unekoliko zadovoljnii što smo otvorili još dva poglavlja - poglavlje 17, Ekonomska i monetarna unija i poglavlje 18, koje se tiče statistike - u pregovaračkom procesu i to su poglavlja koja su zaista važna u onom smislu u kojem Srbija zaista jeste predvodnik ekonomskih reformi i transformacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.