VAŽAN APEL PREDSEDNIKA VUČIĆA: Potrebni su nam nastavnici potpuno slobodni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 13:38

VAŽAN APEL PREDSEDNIKA VUČIĆA: Potrebni su nam nastavnici potpuno slobodni (VIDEO)

Važan apel predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se video-porukom na svom Instagram profilu.

- Nastavnici su ti u koje moramo da imamo najveće poverenje, roditelji su tu da pomognu, a ne da odlučuju umesto nastavnika - napisano je u opisu objave.

- Znam da su u Ministarstvu prosvete kada su spremali Zakon o obrazovanju na tome radili stručni ljudi. Znam kada se donose pravilnici o odnosu prema nastavnicima, o nastavi, da na tome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rade stručni ljudi. Ali kao predsednik zamolio bih sve da još jednom razmisle o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike. Nama su potrebni nastavnici potpuno slobodni. Ti ljudi bolje od svih nas drugih roditelja znaju kako je potrebno da se radi sa decom. Ne mogu ni da zamislim situaciju u kojoj bih bolje od bilo kojeg ičitelja, nastavnika, profesora, znao kako neko od moje dece uči i kako se ponaša na času. I odakle bih imao prava da ocenjujem nastavnika na bilo koji način? I zato bih zamolio i Vladu Srbije, ali i sve prosvetne institucije da još jednom razmisle o svim ovim pravilima. Možda i da mene upute, možda da mi objasne, zašto nisam u pravu, ali da još jedanput razmisle jer nije naš posao da razmazimo decu i da nam roditelji vode škole, već oni koji su za to plaćeni i u koje moramo da verujemo. A to su naši učitelji, nastavnici i profesori - poručio je predsednik.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.