VATRENI OKRŠAJ IZ PRVOG LICA: Džihadisti su naleteli na mitraljez, a onda je krenulo rešetanje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2021, 21:33

VATRENI OKRŠAJ IZ PRVOG LICA: Džihadisti su naleteli na mitraljez, a onda je krenulo rešetanje (VIDEO)

Video je snimljen na teritoriji Iraka

Ratom razoreni Bliski istok je već decenijama pravi "rudnik zlata" i izvor neverovatnih snimaka ratnih dejstava.

Novi, filmski snimak zasede na vozilo Islamske države pojavio se na tviteru, i izazvao veliki broj komentara korisnika te društvene mreže.

Na video materijalu vidimo borca iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU), koji sa male razdaljine puca iz mitraljeza po vozilu Islamske države, koje u punoj brzini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juri pustinjskim putem.

Korisnik tvitera koji je i objavio snimak skrenuo je pažnju na činjenicu da je glavni akter ovog snimka švedski dobrovoljac, što pruža objašnjenje zašto je na početku snimka govorio na engleskom.

Crazy footage shows Iraqi Army- Pmu ambushing a car with 2 ISIS fighters inside. pic.twitter.com/0t4zEB8KNt

— TIGER (@wrongname46) January 6, 2021

Takođe možemo videti i opasan nivo neobučenosti boraca ovih formacija, pošto je vojnik iz čije je perspektive nastao snimak zamalo pokosio svoje saborce, što se vidi i na kraju snimka.

Jedinice narodne mobilizacije su savez iračkih šiitskih formacija koje su najzaslužnije za zaustavljanje i eventualni poraz Islamske države u Iraku.

Podržani od strane Irana, trenutno su gotovo izjednačeni sa zvaničnom iračkom vojskom, pošto su im priznati činovi i plate dovedene na nivo regularne armije.

Zamenik komandanta PMU Abu Mahdi al-Muhandis je ubijen u američkom napadu 3. januara 2020. godine zajedno sa iranskim generalom Kasemom Sulejmanijem.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.