VATRENA STIHIJA NE PRESTAJE DA DIVLJA: U požarima u Portugaliji povređena 31 osoba (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATRENA STIHIJA NE PRESTAJE DA DIVLJA: U požarima u Portugaliji povređena 31 osoba (FOTO)

Policija je saopštila da je u toku istraga o uzrocima požara i da se sumnja da je on mogao biti podmetnut

Više od 1.000 vatrogasaca bori se već treći dan sa velikim požarom u Portugaliji, u kojem je do sada povrđena 31 osoba.

Oko 90 odsto požara u oblasti Kastelo Branlo, 200 kilometara severoistočno od Lisabona, stavljeno je pod kontrolu tokom noći, kada su temperature bile niže.

.

Prema prognozama meteorologa, temperature će danas u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Portugaliji dostići skoro 40 stepeni.

Poslednjih godina u Portugaliji su zabeleženi neke od najsmrtonosnijih požara u istoriji te zemlje. U jednom od njih 2017. godine poginulo 107 ljudi.

Broj poginulih u toj godini podstakao je portugalsku vladu da podrži snažnije mere prevencije požara, što je dovelo do toga da u 2018. godini ne bude poginulih u požarima.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: ČUDESNA VODA Znate li zašto je more slano? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.