VATRENA STIHIJA GUTALA SVE PRED SOBOM: Veliki požar u blizini Trebinja nije ugrozio stanovništvo (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATRENA STIHIJA GUTALA SVE PRED SOBOM: Veliki požar u blizini Trebinja nije ugrozio stanovništvo (VIDEO)

Sedam do osam hektara napuštenog višnjika u Trebinju izgorelo je juče popodne u požaru koji je zahvatio suvu travu i suva stabla višanja.

„Požar je u jednom momentu zapretio da pređe na drugu stranu magistralnog puta, pa smo zaustavili i saobraćaj na oko pola sata, a da se to desilo, požar bi tek tada zapretio kućama.

Blagovremenom intervencijom smo ga uspeli zaustaviti i ugasiti vatru koja je bila nošena vetrom pa nam nije bilo nimalo lako“, kazao je Danko Vuković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << komandir Vatrogasne jedinice Trebinje nakon što se sa svojim vatrogascima oko sat vremena borio sa stihijom.

Iako su voćke u potpunosti izgorele šteta je nikakva, jer su stabla višanja odavno osušena, a Agrofin koji bi trebao gazdovati voćnjakom vlasnik je, kako kaže direktor ove firme Dragan Anđelić, samo stabala, dok dve godine čekaju da im Vlada dodeli koncesiju na zemlju.

Pretpostavlja se da je vatra namerno zapaljena, nepažnjom šetača ili zbog napasanja stoke i mlade trave koja će niknuti nakon ovog požara, što je neredak uzrok požara u Hercegovini.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.