VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM Veliki požar zahvatio 500 hektara šume

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 23:43

VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM Veliki požar zahvatio 500 hektara šume

Požar još nije ugašen.

Veliki požar izbio je danas u okolini grada Bogdanci na jugu Severne Makedonije.

Prema poslednjim informacijama, požar koji je počeo oko podne na području Brdarovog kamena, odmah pored crpne stanice Hidrosistema "Dojransko jezero", zahvatio je do večeras oko 500 hektara niskostblaste šume i suve trave.

Direktor Centra za upravljanje krizama (CUK) Stojanče Angelov je, na licu mesta, rekao da požar još nije ugašen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uprkos dejstvu dva aviona "er traktor" Direkcije za zaštitu i spasavanje DSZ i policijskog helikoptera.

Dodao je da u gašenju požara učestvuju vatrogasci iz obližnjih mesta Dorjan i Valandovo i tim Direkcije za zaštitu u spasavanje, javljaju agencije.

Gradonačelnik Bogdanaca Blaže Šapov rekao je za agenciju MIA da je požar prošao pored vetrogenratora ali da nije izazvao štetu tom vetroparku.

- Gašenje požara nastavljamo sutra rano, a ekipe će dežurati na mestu požara tokom noći. Nadam se da ćemo tokom sutrašnjeg dana uspeti da stavimo požar pod kontrolu i ugasimo ga - rekao je Šapov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.