VATRENA LOPTA OBASJALA NEBO U RADIJUSU OD 20 KILOMETARA: Snimak misteriozne eksplozije u Rusiji alarmirao sve, jezivo je (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 17:13

VATRENA LOPTA OBASJALA NEBO U RADIJUSU OD 20 KILOMETARA: Snimak misteriozne eksplozije u Rusiji alarmirao sve, jezivo je (VIDEO)

Velika eksplozija raznela je tokom prethodne noći deo gasovoda u Hanti-mansijskom okrugu u Rusiji!

Na snimku koji je objavio Telegram kanal SHOT vidi se ogromna vatrena lopta koja se izdiže iznad glavne cevi za snabdevanje Jamburg-Jelec 1.

Eksplozija se dogodila otprilike 500 kilometara severno od administrativnog centra okruga Hanti-Mansijska. Uzrok eksplozije za sada nije poznat. Lokalni mediji navode da u eksploziji nije bilo žrtava.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je druga ekspolozija na istom gasovodu za skoro deset meseci. Dve osobe su poginule dok su tri povređene u eksploziji na istom gasovodu koja se dogodila u maju 2023. godine.

- Eksplozija se dogodila pod zemljom na dubini od oko dva metra. Prečnik oštećenog cevovoda bio je 1,4 metara. Prethodna eksplozija se dogodila zbog habanja cevi. Vatrogasci su se izborili sa požarom za manje od pola sata dok žrtava nije bilo. Stručnjaci sada procenjuju štetu - nezvanično navodi Telegram kanal SHOT i dodaje da se vatrena lopta videla 20 kilometara daleko.

Nekoliko eksplozija, podsetimo, pogodilo je prošlog meseca skoro 1.300 kilometara dug gasovod koji vodi od oblasti Čaharmahal i Bahtijari na zapadu Irana do Kaspijskog mora dok predstavnici vlasti tvrde da se radi o sabotaži i terorističkoj akciji.

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.