VASPITNA MERA ZA UČENIKA-UBICU? Otkriveno kakva kazna čeka dečaka koji je izvršio KRVOPROLIĆE u školi na Vračaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 12:21

VASPITNA MERA ZA UČENIKA-UBICU? Otkriveno kakva kazna čeka dečaka koji je izvršio KRVOPROLIĆE u školi na Vračaru

Advokat dodaje da ako se proceni da je dečakovo psihofizčko stanje takvo da je neophodan duži boravak u specijalnoj ustanovi, onda mu se izriče mera boravka dokle god je to potrebno.

Jutros u 8.30 u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, učenik sedmog razreda (14) ubio je devetoro dece, čuvara škole i nastavnicu.

Učenik (14) koji je danas ubio osmoro đaka, nastavnicu i portira, najverovatnije će završiti u popravnom domu naredne četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine.

Prema rečima advokata Ivana Čedomirovića, s obzirom na to da je dečak mlađi maloletnik, njemu se može izreći vaspitna mera.

- Ona uključuje do 4 godine u vaspitno popravnim domu ukoliko je lice psiho-fizički zdravo, ili ako nije, do tri godine u specijalnoj ustanovi za lečenje i osposobljavanje - kaže advokat za Informer.

On dodaje da ako se proceni da je dečakovo psihofizčko stanje takvo da je neophodan duži boravak u specijalnoj ustanovi, onda mu se izriče mera boravka dokle god je to potrebno.

- Kada napuni 21 godinu, on bi bio preseljen u specijalnu zatvorsku bolnicu u Bačvanskoj ulici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu - naveo je advokat i dodao:

- Strogo zakonski gledano ako je on pishofizički zradav, može da se nađe na slobodi za dve do tri godine. 

Podsetimo, jutros u 8.30 u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, učenik sedmog razreda (14) ubio je devetoro dece, čuvara škole i nastavnicu. Kako smo izvestili, učenik sedmog razreda te škole došao je s pištoljem i pucao na drugare. Prvo je ubio čuvara, a zatim nastavio svoj krvavi pir. Kako se saznaje, ima devetoro mrtve dece, a među poslednjim informacijama i nastavnica je podlegla povredama.

Više o pucnjavi u školi na Vračaru pročitajte OVDE. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.