VAPAJ OČAJNIKA! Hrvati mole Slovence da se vrate: Mi smo sigurna destinacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 19:53

VAPAJ OČAJNIKA! Hrvati mole Slovence da se vrate: Mi smo sigurna destinacija

Prema preliminarnim pokazateljima za avgust zaključno s 18. avgustom zabeleženo je trenutno približno 238.000 dolazaka i 2,2 miliona noćenja Slovenaca, od kojih se 71,4 posto ostvaruje u Istri, Kvarneru i Lici.

Hrvatska je sigurna destinacija za goste iz Slovenije, poručili su danas iz Ministarstva turizma povodom najave portparola slovenačke vlade Jelka Kacina da će ta zemlja sutra zvanično Hrvatsku staviti na "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih država.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Odbacujemo navode portparola Vlade Slovenije za korona virus Jelka Kacina da je u Hrvatskoj stanje dramatično - navodi se u saopštenju Ministarstva,

Oni podsećaju da se baš Slovenija u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma što, tvrde, ilustriruju i pokazatelji eVisitora prema kojima je Hrvatska tokom juna zabeležila približno 207.000 dolazaka i 1,1 milion noćenja s tržišta Slovenije.

U saopštenju se dodaje da je u julu nivo dolazaka porastao na približno 382.000 i 3,4 miliona noćenja, prenosi Hina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.