VANREDNE MERE U RUSIJI: Hoteli pod kontrolom, zatvoreni granični prelazi sa Kinom, vozovi u specijalnom režimu...

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNE MERE U RUSIJI: Hoteli pod kontrolom, zatvoreni granični prelazi sa Kinom, vozovi u specijalnom režimu...

Ruske diplomate su obećale da će obavestiti Ruse u slučaju da dobiju nove informacije u vezi sa situacijom.

Ruski regioni koji se graniče sa Kinom uvode dodatne mere bezbednosti kako bi izbegli širenje nove vrste koronavirusa.

Većina graničnih prelaza na dalekom istoku Rusije privremeno je obustavila rad 24. januara zbog kineske Nove godine, a iako je trebalo da se granični prelazi otvore 30. januara, pauza će trajati do 1. februara, u dogovoru s kineskom vladom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Zvaničnici su privremeno otvorili prolaz za 194 ruskih turista, 17 kineskih državljana sa boravišnom dozvolom u Rusiji i dvoje građana Etiopije, koji su se vratili iz kineskog grada Heihe u ruski Blagovješčensk.

U ruskoj Primorskoj Pokrajini trenutno funkcionišu samo železnički granični prelazi, rečeno je iz carinske službe grada Usurijsk.

Istovremeno, hoteli i turistička mesta u Moskvi stavljeni su pod specijalu kontrolu zbog epidemije koronavirusa u Kini, napisao je u svom blogu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

«К счастью, пока коронавирус обходит Россию стороной. Тем не менее, мы должны быть настороже». Сергей Собянин в своём блоге рассказал, какие меры по защите принимает город.

Подробнее: https://t.co/wohL0kYTuC

Фото: shutterstock pic.twitter.com/1pmfip9B20

— Москва 24 (@infomoscow24) January 28, 2020

Ruska ambasada u Kini pozvala je ruske državljane da ostanu mirni usled širenja epidemije, navodi se u saopštenju te misije na njenom sajtu.

U saopštenju se ističe da je ambasada u bliskom kontaktu sa kompetentnim kineskim agencijama na nacionalnom i lokalnom nivou.

I Ruske železnice su saopštile da su preduzele mere za sprečavanje širenja koronavirusa u oblastima koje se graniče sa Kinom.

😷Уровень угрозы растёт.

Из-за глобальной эпидемии коронавируса отменено туристическое сообщение с КНР. Из Китая экстренно эвакуируют иностранных граждан.

⠀#Россия1 #коронавирус #Китай #эпидемия pic.twitter.com/roNqOK1J3R

— Телеканал «Россия 1» (@tvrussia1) January 28, 2020

Navodi se da su "radnicima koji dolaze u kontakt sa putnicima obezbeđene zaštitne maske, narukvice i antiseptici".

Kako dodaju, redovna dezinfekcija se vrši na železničkim stanicama, proveravaju se sistemi za ventilaciju, dele se leci o zaštitnim merama, zdravstveni radnici raspoređeni su na železničkim stanicama i medicinske ustanove na stanicama su opremljene sredstvima za borbu protiv epidemije.

U putničkim vozovima se, takođe, redovno vrši dezinfekcija, uz posebna rešenja, saopštila je kompanija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.