VANJU PLANIRALI DA OTMU RANIJE ALI SE PREDOMISLILI?! Palčo dobio veliku sumu novca dok je bio u Srbiji - isplivali novi detalji

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 13:57

VANJU PLANIRALI DA OTMU RANIJE ALI SE PREDOMISLILI?! Palčo dobio veliku sumu novca dok je bio u Srbiji - isplivali novi detalji

Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu.

Otmičari Vanje Gorčevske (Đorčevske) imali su dobro utvrđen plan i rutu kojom će se kretati, koji su danima vežbali pre njene otmice, otkriva istraga severnomakedonskih novinara.

U jučerašnjoj emisiji KOD Lupevska, u kojoj je bilo reči o slučaju ubistva 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pančea Žežovskog iz Velesa, obe žrtve organizovane kriminalne grupe, otkriveno je da je ruta kretanja uvežbavana danima.

Oni su se namerno danima parkirali blizu mesta otmice, tako da se njihovo vozilo nalazilo u slepom uglu, da ga ne uhvate bezbednosne kamere.

Vanju su prvo odveli u podrumsku prostoriju od koje je glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo imao ključ i to svoj. Tu su joj bile vezane ruke i noge, nakon čega je stavljena u vreću za spavanje. Otmičari su planirali da otmicu izvedu ranije, 24. novembra - u petak, ali su se predomislili.

Prema informacijama KOD-a, Palevski je i pre pokretanja zvanične istrage, u Srbiji brzim transferom novca, tokom bekstva dobio veliku sumu novca od osobe iz Švajcarske.

Palevski je uzeo novac i sa njim živeo nekoliko dana u Srbiji, nakon čega je stigao do Balibekira u Turskoj, gde je jedan od saučesnika imao poslovnog partnera, navodi se u emisiji.

Podsetimo, juče su objavljeni rezultati obdukcije i utvrđeno je da je Vanja Gorčevska ubijena hicem u glavu ubrzo nakon što je oteta.

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski-Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva.

Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev.

Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne jer je otišao u Beograd da pokupi Palevskog i odvede ga u Tursku.

Palevski-Palčo je u ekstradicionom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

Iako se isprva govorilo da se radilo o otmici sa pokušajem iznude, i dalje nije jasno zašto je devojčica ubrzo ubijena, a zahtev za novcem nikada nije upućen.

(Srbija Danas/Blic)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.