VANJA UDOVIČIĆ: Sada je vreme za primedbe

Izvor: Kurir, 13.Maj.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANJA UDOVIČIĆ: Sada je vreme za primedbe

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je sada vreme, dok traje javna rasprava o Nacrtu zakona o sportu, da se iznesu sve primedbe i predlozi i da je on sa onima koji su ih imali obavio razgovor.

"Razgovarao sam sa oko 60 ljudi koji su imali svoje predloge, a o tome sam vodio razgovore i u inostranstvu", kazao je ministar.

On je napomenuo kako se mnogi pozivaju na primere iz drugih zemalja, a da on želi da imamo bolja rešenja od tih drugih zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Tokom rasprave o Nacrtu zakona o sportu, Udovičić je rekao novinarima da se u pojedinim rešenjima nije moglo ići široko, kao što je to primer sa osiguranjem sportista, jer bi na taj način klubovi bili dovedeni u teško ekonomsko stanje i to ne bi mogli da plate.

On je dodao da klubovi još uvek nisu spremni na udruživanja radi osiguranja kako bi postigli povoljnije uslove.

Udovičić je pomenuo i odredbu prema kojoj na lokalnom novu ni jedna sportka organizacija ne može da dobije više od 20 odsto sredstava od ukupnog godišnjeg budzeta za sport.

Ministar je poručio da je sada vreme da sport napiše svoj zakon koji će vlada usvojiti za mesec i po dana, a zatim zakon ide u skupštinsku proceduru.

Udovičić je sa saradnicima učestvovao u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu kojoj su prisustvovali sportski radnici Niša.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.