VANJA JE IMALA PROSTRELNU RANU Makedonski ministar policije o detaljima zločina: Nađena su dva pištolja, čeka se veštačenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2023, 00:30

"VANJA JE IMALA PROSTRELNU RANU" Makedonski ministar policije o detaljima zločina: Nađena su dva pištolja, čeka se veštačenje

Održana konferencija za medije makedonskog ministra policije.

Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i izvršenje ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, uhvaćen je večeras, javljaju tamošnji mediji, dok je u toku vanredna konferencija za medije.

Povodom njegovog hapšenja, ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski sazvao je vanrednu konferenciju za medije, sa početkom u 22.30 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv 5 lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje. Ono što želim lično da vam kažem, kao čovek i građanin Severne Makedonije je da smo od kolega iz Turske dobili da je uhapšen glavni organizator i neposredni izvršilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji. Ovo je bila poslednja karika ovog monstruoznog lanca - navodi ministar Spasovski.

- Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za njim je bila raspisana međunarodna poternica, Lj.P. za kidnapovanje i ubistvo. Crvena poternica. Ali na osnovu naših operativnih saznanja o tome kuda se trag kreće, nismo stali na tome, već smo nastavili sa bilateralnom saradnjom na hvatanju monstruma. Na teritoriji Skoplja nađena su dva pištolja, koji čekaju veštačenje. Vanja ima prostrelnu ranu, ali obdukcija će odgovoriti na sva pitanja - rekao je on.

On je dodao i da je Ljupčetu određen pritvor u odsustvu, odnosno dok ne bude isporučen Makedoniji.

Spasovski se zahvalio Interpolu, Republici Srbiji, Republici Turskoj na saradnji.

Pogledajte kuda se kretao osumnjičeni Ljupče Pelevski tokom bekstva.

Spasovski je rekao da je prijava od 100 stranica već podneta protiv četiri osobe. Glavni fokus konferencije za novinare je da je u Turskoj uhapšena osoba LJ.P. ko je glavni planer, koordinator i izvršilac zločina.

Za njim je poslata crvena poternica. Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama Ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde.

- Pravda je savest, ne lična, već savest celog čovečanstva. Zato bi pravda trebalo da bude brza i u potpunosti sprovedena - naglasio je Spasovski na konferenciji za novinare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SVIM OSUMNJIČENIMA ZA VANJINO UBISTVO ODREĐEN PRITVOR Monstruozna petorka ostaje iza rešetaka još 30 dana (FOTO)

Izvor: Blic, 06.Dec.2023

Trojici osumnjičenih za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) iz Skoplja i Pančea Žežovskog (74) iz Velesa, Vlatku Kešišev, Veliboru Manevu i Bori Vidvoskom, sudija u prethodnom postupku odredio je pritvor od trideset dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.