VANDALI U SENTI IZ ZABAVE PALE AUTOMOBILE!

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANDALI U SENTI IZ "ZABAVE" PALE AUTOMOBILE!

U poslednjih mesec dana zasad nepoznati vandali u Senti zapalili šest automobila s registarskim tablicama iz različitih gradova

SENTA - Vandali u Senti pronašli su nesvakidašnju i opasnu „zabavu".

U poslednjih mesec dana, u dva odvojena slučaja, nepoznata lica zapalila su šest putničkih automobila i pričinila ogromnu materijalnu štetu.

Načelnik Policijske uprave Kikinda Dragan Jović potvrdio je Kuriru da se intenzivno radi na rasvetljavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << događaja koji su uznemirili Senćane, a ogorčili vlasnike oštećenih četvorotočkaša, i da će počinioce uskoro stići zaslužena kazna:

- Na dobrom smo tragu da otkrijemo počinioce. Ne želimo unapred da govorimo o tome ko bi to mogao da bude. Očekujemo da ćemo vam brzo saopštiti da su ovi slučajevi rešeni. Na ulicama Sente ranije se nije dešavalo da neko namerno pali putničke automobile - rekao je Jović.

Nezapamćeni teror započeo je pre mesec dana kada je u Fruškogorskoj ulici zapaljeno pet automobila i kada je pričinjena materijalna šteta od oko pola miliona dinara. Strahujući od novih ataka, ljudi su proveli nekoliko besanih noći stražareći ispred svojih kapija. Kada su svi pomislili da je vandalski pir samo gorka prošlost, piromani su se ponovo dohvatili šibica i upaljača.

U istom delu Sente, u ulici Stevana Knićanina, u subotu oko četiri sata ujutru zapaljen je automobil Dragana M. (43) tako što je zapaljivom tečnošću poliven zadnji deo njegovog automobila „fijat stilo". Tom prilikom puklo je zadnje vetrobransko staklo:

- Vatra je uništila zadnji deo automobila. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 dinara. Ne mogu da pretpostavim šta bi mogao da bude motiv. Nikome nisam dužan niti sam u zavadi s bilo kim. Svake večeri automobil sklonim s ulice u dvorište ili u garažu. Sticajem okolnosti, te večeri ostavio sam ga ispred kuće. Nadam se da će se obistiniti najava policije i da će biti pronađena lica koja su po Senti palila automobile - kaže Dragan.

Interesantno je da su vlasnici zapaljenih automobila marke „jugo", „opel", „fijat" i drugih proizvođača Srbi, ali i Mađari, što isključuje mogućnost da se radi o divljanju baziranom na nacionalnoj osnovi. Zapaljeni automobili nosili su različite registarske oznake - BG, KI, SO i SU, a jedan je imao mađarske tablice.

Šta se u glavi motalo pojedincu ili grupi lica kada su palili vozila i interfone, objasniće policiji kada ih, kako se najavljuje, uskoro pohvataju.

Palili i interfone

Na meti piromana nisu bili samo automobili nego i interfoni i kućna zvona na domovina usnulih Senćana u ulicama Fuškogorska i Stevana Knićanina. I oni su planuli nakon što su poliveni zapaljivom tečnošću:

- Samo pukom srećom na upaljenim automobilima nisu eksplodirali rezervoari, a vatra nije zahvatila gasne instalacije u kućama. Uznemireni smo i uplašeni. Strepimo za svoje kuće i automobile. Očekujemo da policija što pre pohapsi one zbog čije obesti i zlobe noćima mirno ne spavamo - jadaju se ogorčeni Senćani.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.