Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VALANTEN: SRBE KAMENUJU MLADI I NEDOVOLJNO VASPITANI LJUDI

Pristina -- Komandant Kfora francuski general Marsel Valanten izjavio je u petak da su medjunarodne snage na Kosovo 1999. godine dosle da bi sprecile dominaciju Srba, naglasavajuci da medjunarodna zajednica danas nece dozvoliti novu dominaciju Albanaca.

"Ucinicemo sve da osiguramo prava manjinama a njihovo ucesce u organima vlasti je najbolji nacin da zastite svoja prava. Bolja buducnost se gradi razgovorima a nikako bojkotom", rekao je general Valanten u intervjuu Radiju "Blu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skaj", programa na srpskom jeziku.

On je istakao da veruje u multietnicko Kosovo. "Danas je na Kosovu smanjen broj etnicki motivisanih ubistava, ali nazalost jos uvek ima kamenovanja Srba od mladih i nedovoljno nevaspitanih ljudi", tvrdi Valanten.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.