VAGNER JEDNOSTAVNO NE POSTOJI Putin otkrio detalje sastanka sa Prigožinom par dana posle pobune: Pokazao sam im moguće opcije...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 08:28

"VAGNER JEDNOSTAVNO NE POSTOJI" Putin otkrio detalje sastanka sa Prigožinom par dana posle pobune: Pokazao sam im moguće opcije...

Putin je u četvrtak prvi put opisao o čemu se razgovaralo na skupu u Kremlju kojem je prisustvovalo 35 komandanata Vagnera, uključujući šefa grupe Jevgenija Prigožina.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u intervjuu objavljenom u četvrtak da "Vagner jednostavno ne postoji".

- Ne postoji zakon o privatnim vojnim organizacijama. Vagner jednostavno ne postoji - rekao je ruski predsednik, prenosi Reuters.

Sastanak je održan 29. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juna, samo nekoliko dana nakon što su Vagnerovi borci pokrenuli kratkotrajnu pobunu protiv Moskve.

Putin je rekao da je plaćenicima iz grupe Vagner ponudio priliku da nastave da služe unutar redovne ruske vojske.

- S jedne strane, na sastanku sam dao ocenu šta su uradili na ratištu (u Ukrajini), a sa druge strane šta su uradili tokom događaja od 24. juna. Treće, pokazao sam im moguće opcije za njihovu dalju službu, uključujući i korišćenje svog borbenog iskustva. To je bilo to - rekao je Putin, prenosi CNN.

On je ponovio da grupa pravno ne postoji.

- Ovo je posebno pitanje koje se odnosi na stvarnu legalizaciju. Ali to je pitanje o kome treba da se raspravlja u Državnoj Dumi, u Vladi. To nije lako pitanje - istakao je on.

Putin, kojeg je intervjuisao ruski dnevnik Kommersant, rekao je da je ponudu izneo na sastanku s borcima i njihovim osnivačem Jevgenijem Prigožinom krajem prošlog meseca, pet dana nakon što je Vagner pokrenuo neuspešnu pobunu protiv ruske vojne hijerarhije.

Pobuna je završila tako što je Moskva borcima Prigožina i Vagnera ponudila priliku da se nasele u susednoj Belorusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.