VADI SE NA TOŠETA

Izvor: Kurir, 28.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VADI SE NA TOŠETA

Menadžerka pokojnog pevača Ljiljana Petrović traži da joj se oprosti dug za porez zbog smrti svog saradnika

Dok cela Juga još plače za makedonskom ikonom Tošetom Proeskim, njegovo ime već je počelo da se koristi kao opravdanje za razne malverzacije, kao što je izbegavanje plaćanja poreza njegove menadžerke Ljiljane Petrović, o čemu je Kurir već pisao.

Firma menadžerke nedavno poginulog makedonskog pevača zatražila je od Poreske uprave Makedonije otpis >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neplaćenog poreza, čiji je iznos 280.000 evra! Kako je Kurir već pisao, Ljiljana Petrović i način njenog poslovanja preispitivani su i ranije. O poreskom dugu i pokušaju da se on utaji bilo je govora i uoči koncerta u Skoplju, o čemu smo iscrpno izveštavali tokom septembra.

Skopski list Vesti objavio je pismo stečajnog upravnika njene firme „Fajnal kat produkcija“, u kome se traži otpis poreza zbog smrti Proeskog, a kao glavni razlog navodi se činjenica da je nastradali pevač proglašen počasnim građaninom Makedonije?! Stečajni upravnik George Kostov naveo je u pismu da „zbog tragične smrti estradnog umetnika Tošeta Proeskog, koji je bio i ekskluzivni zastupnik ‘Fajnal kat produkcije’, koja je sada u stečaju, i zbog odluke Vlade da se on proglasi za počasnog građanina Makedonije, traži da se prijava za zahtev isplate od stečajne mase povuče“.

Poreska uprava je na taj zahtev odgovorila takođe pismom, u kojem navodi da uprava „nije povela postupak protiv Tošeta Proeskog, nego je u razmatranje uzela ‘Fajnal kat’, kao rizičnu firmu koja nije platila poreze“. Naime, Petrovićeva je 2006. godine proglasila stečaj u toj firmi, da bi posle toga osnovala drugo preduzeće „Avord produkciju“.

„Firmu je osnovala i zastupa je Ljiljana Petrović. Do danas nismo pronašli imovinu firme, radila je sa gubicima i proveravamo da li se radi o lažnom stečaju“, izjavio je direktor makedonske poreske uprave Goran Trajkovski za Vesti. U svakom slučaju, još će mnogo vode proteći dok se eventualnim krivotvorinama ne uđe u trag, ali najtragičnije u celoj halabuci je to što (će) se ime pokojnog pevača skrnavi(ti) samo radi malverzacija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.