VADI BARADA NADOMAK SLOBODE: Preko 2.600 terorista predalo oružje! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2017, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VADI BARADA NADOMAK SLOBODE: Preko 2.600 terorista predalo oružje! (FOTO/VIDEO)

Trenutno nema okršaja i neprijateljstava u dolini

Stanovnici doline Vadi Barada, regiona, koji snabdeva vodom sirijsku pokrajinu Damask se konačno vraćaju normalnom civilnom životu. Više od 2.600 terorista koji su tamo bili aktivni položili su oružje.

1/2#SAA at Ain AlFeejeh and Baseemeh in #WadiBarada in the countryside of #Damascus #Syria pic.twitter.com/ULhPUfVX0Z

— maytham (@maytham956) January 26, 2017

Over 2,600 militants laid >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << down arms in #Syria's Wadi Barada valley - @mod_russia https://t.co/C4rPcpjNBg pic.twitter.com/mY2WbM9u2F

— Sputnik (@SputnikInt) January 26, 2017

A sniper from the Republican Guards targeting #AlNusra's terrorists in Ain AlFeejeh in #WadiBarada pic.twitter.com/vIIKhtz3HW

— maytham (@maytham956) January 22, 2017

NW #Damascus, #WadiBarada 3D MAP 20/01/2017.

HD:https://t.co/i20dXCWd2C pic.twitter.com/JxaluABoYC

— Military Advisor (@miladvisor) January 20, 2017

- Oni koji su odbili da se vrate normalnom životu su evakuisani od strane vlasti u pokrajinu Idlib sa svojim porodicama - javio je pukovnik Aleksandar Blinkov, portparol ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Militants continue to lay down weapons in Syria's Wadi Barada https://t.co/uFZxkpRwfb pic.twitter.com/bsC9SUVGcV

— Dennis (@duttynut) January 26, 2017

Mnogi militanti su odlučili da se predaju i pređu na stranu regularne sirijske vojske.

Treba ponoviti i to da je Vadi Barada strateški važna oblast koja gradove u pokrajini Damask snabdeva vodom. U februaru 2012. zauzeta je od terorista takozvane Slobodne sirijske vojske. U januaru 2017. godine, militanti su izgubili neke važne položaje i potom su pritisnuti da pristanu na primirje.

#SAA recapturing the northern buildings that are surrounding the water spring of Ain AlFeejeh in #WadiBarada in rural #Damascus pic.twitter.com/FGRnnMrnUi

— maytham (@maytham956) January 23, 2017

Tokom razgovora, postignuti su sporazumi za obnavljanje vodovodne infrastrukture u oblasti oko Damaska, evakuaciji jednog broja terorista prema Idlibu, koji nisu uključeni u sporazum o prekidu vatre i predaju oružja terorista.

Foto: Profimedia

Trenutno, nema okršaja u dolini. Oko 500 ekstremista je ostalo u području Vadi Barada. Pregovori o njihovoj evakuaciji su u toku.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.