VAC: Tadiću, mi odosmo iz Srbije!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAC: Tadiću, mi odosmo iz Srbije!

Portparol Medijske grupacije VAC (WAZ) Paul Binder saopštio je danas da je ova nemačka medijska grupacija "odlučila da okonča svoj angažman u Srbiji i da se postupno povuče iz zemlje".

Prema rečima Bindera, direktor VAC Bodo Hombah je u poverljivom pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću opisao "iskustva naše medijske kuce kao investitora u Srbiji i najavio da će VAC povući svoje investicije iz nje i krenuti sa prodajom svojih učešća u srpskim firmama".

"Pomenute >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prodaje bi trebalo da se vrše uz konkretne uslove i cene, uz očuvanje ekonomskih prava i interesa VAC grupe", naveo je Binder.

"Medijska grupacija VAC ovaj korak nije uslovila bilo čim. Upravo suprotno. Bodo Hombah je predsednika Borisa Tadića zamolio da pomogne VAC grupi, kako bi njen izlazak bio propraćen od strane državnih organa i službi u skladu sa zakonom i na fer način. Bodo Hombah je predsedniku Tadiću izrazio svoje lično poštovanje i priznanje", istakao je Binder.

Prema rečima Bindera, VAC grupa se nada da zemlju neće napustiti u svađi, "uprkos velikim teškoćama i javnim klevetama".

"Sve tvrdnje da VAC grupa hoće da izvrši pritisak na nekoga su u potpunosti izmišljene", zaključio je Binder.

Član Upravnog odbora Politike AD i potpredsednik Skupštine društva Politika Novine-Magazini Jovan Simić izjavio je da će Upravni odbor na svojoj redovnoj sednici sutra razmotriti situaciju nastalu posle najave VAC-a da namerava da se povuče iz Srbije.

"Mi nismo dobili nikakav dopis od VAC-a. Ne znam zašto nisu nas kontaktirali. Zatečeni smo", rekao je Simić Tanjugu. On je objasnio da se Upravni odbor "Politika AD" inače sutra sastaje, i da će razmotriti "novonastalu situaciju".

Generalni direktor "Dnevnik Vojvodina presa" Dušan Vlaović nije želeo da komentariše odluku VAC-a da okonča svoj angažman u Srbiji, izjavivši da ništa nema da doda današnjem saopštenju te medijske grupacije o povlačenju iz medija u našoj zemlji, među kojima je i taj novosadski list.

Medijska grupa VAC i "Dnevnik Holding" u Novom Sadu su 2003. godine osnovali zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina pres d.o.o", koje izdaje dnevni list "Dnevnik", a prema osnivačkom ugovoru VAC ima 55 odsto, a "Dnevnik Holding" 45 procenata kapitala.

Zamenik generalnog direktora "Dnevnik Vojvodina presa" Smilja Maksimović izjavila je Tanjugu da se, od oktobra prošle godine, sa predstavnicima VAC-a razgovara o položaju lista "Dnevnik" jer, kako je napomenula, ugovor između Holdinga i VAC-a o osnivanju zajedničkog preduzeća nije realizovan.

Maksimovićeva, koja je i zamenik pokrajinskog sekretara za informacije, nije mogla da komentariše saopštenje VAC-a o povlačenju iz srpskih medija, jer je na službenom putu u inostranstvu, istakla je da je nastavak razgovora sa predstavnicima VAC-a o situaciji u "Dnevniku" bio najavljen za drugu polovinu juna u Novom Sadu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.