V. Ilić: Tadić sam vlada

Izvor: B92, 15.Jan.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

V. Ilić: Tadić sam vlada

Velimir Ilić (FoNet)

Beograd -- Srbija više nema ni Vladu, ni premijera, a situacija je nikad teža, kaže za Novosti lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Boris Tadić je i predsednik i premijer i ministar i vrhovni komandant i bog i batina, kaže Ilić. Tadić brine i o gasu, budžetu, sindikatima, putevima, bezbednosti, vojsci, penzionerima..., dodaje on.

"Svi su prevareni. I rezervisti i penzioneri. Radnici svakog dana strahuju da ne dobiju otkaz na poslu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Boris i Dinkić su im obećali 200.000 novih radnih mesta. Vojska je pukla, generali nezadovoljni", kaže on.

"Slagali su za besplatne akcije, belu šengensku listu. Seljaci koji su najbolje merilo stanja u državi kažu da su poludeli zbog jednostrane primene SSP koji će uništiti našu poljoprivredu. Ma, sve je u autu", dodaje Ilić.

Ilić dodaje da je izlaz samo u izborima.

"Ovo stanje haosa trebalo bi što pre prekinuti i ići na izbore. Ali, ako Tadić bude tolerisao koalicione partnere poput Nenada Čanka, koji pravi granice Vojvodine ili takozvanog najboljeg ministra finansija u svetu Mlađana Dinkića, koji je lagao narod i srpsku privredu doveo do prosjačkog štapa - onda još dugo neće biti izbora", kaže Ilić.

On najavljuje razgovor sa koalicionima partnerima i ostalim opozicionim partijama.

"Predložiću koalicionim partnerima Koštunici i Maji Gojković da vrlo brzo zatražimo razgovor sa ostalim opozicionim partijama da definišemo ko je prava opozicija u Srbiji", kaže Ilić i dodaje da je "raskol u SRS najveći protivnik opozicije".

Ilić navodi da eventualni ulazak u rekonstruisanu Vladu "ne dolazi u obzir".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.