Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2020, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

V.D. Ministra MUP-a aktivirao Nacionalni plan reagovanja

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova i javne uprave (MUPJU), Dželjal Svečla je danas aktivirao Nacionalni plan reagovanja u kojem je utvrđeno kako će vlada zaštititi građane, robu i životnu sredinu zemlje, kaže se u saopštenju.

Plan obuhvata sve vrste rizika, strukturu i mehanizme za politike na nacionalnom nivou i operativnu koordinaciju. Aktiviranjem plana, ministar MUPJU preuzima ulogu vladinog koordinatora sa lokalnim upravljanjem incidentima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Prema tom planu ministar unutrašnjih poslova i javne uprave odgovoran je za koordinaciju centralnih operacija na Kosovu, za pripremu, reagovanje i oporavak od prirodnih, tehnoloških i katastrofa koje je izazvao ljudski faktor, kaže se u saopštenju.

Po aktiviranju plana osniva se međuinstitucionalna grupa za upravljanje incidentima u kojoj su, pored ovog v.d. ministra i ministri iz drugih vladinih resora, direktori Nacionalnog instituta za javno zdravlje, Agencije za upravljanje u hitnim situacijama, Policije Kosova, Uprave granične policije, Odeljenja za istrage, Odeljenja za državljanstvo, azil i migracije, kao i direktor Odeljenja za javnu bezbednost. Članovi grupe su i direktori Odeljenje za evropske integracije i koordinaciju politike, Pravnog odseka, Kancelarije za javnu komunikaciju, Carine i Trezora Kosova, Agencije za zaštitu životne sredine, Kosovske agencije za zaštitu od zračenja i nuklearnu bezbednost, kao i sekretar Crvenog krsta, predstavnici privatnog sektora i direktor Agencije za hranu i veterinarstvo.

Član međuinstitucionalne grupe je i direktor Kosovske obaveštajne agencije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.