Uznemirujuće: Ukrajinka objavila kako eliminiše Ruse u Avdejevki VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 15:00

Uznemirujuće: Ukrajinka objavila kako eliminiše Ruse u Avdejevki VIDEO

Ukrajinka, nišandžija na bredliju, otkrila je kako gađa ruske mete usred žestokih bitaka za kontrolu nad gradom Avdejevkom, na istoku zemlje.

Žena koja se bori sa 47. brigadom koristila je bredlijev noćni nišan da precizno pogodi Ruse u mraku i snažnim 125-milimetarskim topom bušmaster i protivtenkovskim raketama kojima je bredli opremljen.

Više snimaka, koje su takođe snimili vojnici 47. brigade, pokazuje kako su koristili FPV bespilotne letelice da uklone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rusko oklopno vozilo BMP koje je pokušavalo da napadne njihove linije.

Drugi video-snimci pokazuju koliku je štetu grad pretrpeo posle meseci teških borbi, pošto Putinovi generali odbijaju da odustanu od svoje misije da zauzmu Avdejevku uprkos razornim gubicima, uključujući desetine hiljada vojnika i hiljade tenkova.

Bitka je sada u ključnoj fazi. Rusija pokušava da odseče grad, a Ukrajina žuri sa slanjem pojačanja u to područje, nadajući se da će zadržati Ruse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.