Užički Dom zdravlja bez ultrazvučnog aparata

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užički Dom zdravlja bez ultrazvučnog aparata

Zbog kvara na ultrazvučnom aparatu od 4. maja se ne obavljaju se pregledi na ginekologiji u užičkom Domu zdravlja, kao ni pregledi kukova bebama koji se radi istim aparatom.
U hodniku Doma zdravlja na odeljenju ginekologije skoro sablasna slika. Umesto budućih majki i porodilja sa bebama ispred vrata, na vratima obaveštenje da ultrazvučni aparat neće raditi do daljnjeg.

"Ljudi prosto ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << znaju šta će sa svojom decom, mi imamo bebu od dva i po meseca i pregled nam je zakazan za 5 jun. Za moje dete je to stvarno značilo da se na vreme uradi ta kontrola. Nadam se da će imati razumevanja da taj kvar otklone što pre i probleme koji su nastali", kažu pacijenti.
Posle 11 godina rada ultrazvučni aparat prvi put je servisiran krajem prošle godine. Ali je ubrzo zbog novog kvara prestao da radi.
"Raspisan je tender za popravku ovog aparata i još nekih aparata iz zdravstvenog centra Užice, ali se do sada niko nije javio za popravku istog", kaže dr Ana Mijatović Ristović, načelnica službe za zdravstvenu zaštitu žena.
Dnevno se na ginekologiji užičkog Doma zdravlja radilo oko 70 ultrazvučnih pregleda, na godišnjem nivou više od devet hiljada. A dok se ne kupi novi ili ne popravi stari aparat, većina pacijentkinja se upućuju na ultrazvučnu dijagnostiku u Užičku bolnicu, a pregledni kukova bebama odlažu.
rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.