Užice, priveden direktor vodovoda

Izvor: RTS, 22.Jul.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice, priveden direktor vodovoda

Osnovni javni tužilac u Užicu naložio je privođenje, zadržavanje i saslušanje D. S. iz Užica, odgovornog lica gradskog Vodovoda, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Rezultati svakodnevnih analiza ukazuju da se broj algi i nematoda na izvoru Sušička vrela i u užičkom vodovodu smanjuje.

Kako je saopšteno, sumnja se odnosi na to da infrastruktura za dovod vode nije bila obezbeđena, ali i na odluku da se voda kontroliše dva puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umesto četiri puta mesečno. 

U toku je ispiranje vodovodnih cevi i bazena, pa nadležni očekuju da će Užičani vodu za piće dobiti za nekoliko dana.

Poučeni ranijim, neprijatnim iskustvima, nadležni u Užicu već su preduzeli sve neophodne mere na što hitnijoj normalizaciji vodosnabdevanja grada.

Trenutno Vodovod radi ispiranje svih cevi i bazena koji se nalaze na teritoriji grada Užica. To ćemo za nekoliko dana završiti i građani će dobiti čistu pijaću vodu", kaže gradonačelnik Užica Saša Milošević.

Milošević napominje da, u međuvremenu, grad zajedno sa Vodovodom mora da napravi projektni zadatak – osavremenjavanje fabrike vode na Cerovića brdu.

"Projektni zadatak pokazaće koja je to tehnologija koja bi obezbedila da se ubuduće ne dešavaju ovakve stvari i da građani konstantno imaju pijaću vodu", objašnjava gradonačelnik Užica.

Tokom dana očekuju se novi rezultati toksikoloških ispitivanja koja je obavio Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu.

Odmah po ukidanju vanredne situacije, prema tvrdnjama nadležnih, tražiće se odgovor na pitanje kako su alge ponovo dospele u vodovod i da li je neko za to odgovoran. To je potvrdio i ministar Velimir Ilić, koji je posetio Užice.

Ilić je rekao da će stručnjaci Instituta "Jaroslav Černi", koji su takođe danas u Užicu, utvrditi kako su alge dospele u Sušička vrela i da će se to znati za dan ili dva, a na osnovu izveštaja stručnjaka utvrdiće se odgovornost.

"Neophodna je hitna rekonstrukcija fabrike vode za koju treba sedam miliona evra kao i sanitarna zaštita sliva Sušice na kome se nalazi i 67 klaničnih postrojenja", rekao je Ilić.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je da će Ministarstvo do kraja sedmice, posle razmatranja elaborata o zagađivačima izvorišta Sušička vrela, izdati nalog sanitarnoj inspekciji da postupi u skladu sa zakonom.

Vekić je rekao da do sada nije evidentiran nijedan slučaj crevne infekcije u Užicu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Užice: Priveden direktor Vodovoda

Izvor: B92, 22.Jul.2014

Užice -- Priveden direktor Vodovoda u Užicu Dragan Simić i određeno mu je zadržavanje zbog sumnje da je učinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti...Kako je saopšteno, osnovni javni tužilac u Užicu naložio je privođenje, zadržavanje i saslušanje Simića zbog osnovane sumnje da je...

Nastavak na B92...

Užice: Priveden direktor Vodovoda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2014

Priveden direkror Vodovoda u Užicu Dragan Simić i određeno mu je zadržavanje zbog sumnje da je učinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti Kako je saopšteno, osnovni javni tužilac u Užicu naložio je privođenje, zadržavanje i saslušanje Simića zbog osnovane sumnje da je učinio krivično...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.