Užice: Još sedam dana bez vode

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice: Još sedam dana bez vode

"Biološke analize vode od početka pranja i ispiranja gradske mreže i rezervoara, pokazuju osetno smanjenje broja nematoda, što znači da su naložene mere Vodovodu dale rezultate", izjavila je šef Odseka za sanitarni nadzor za Zlatiborski okrug Snežana Tadić.


 
Ona navodi da će proces dezinfekcije hiperhlorisanjem trajati 24 časa, nakon čega sledi uzimanje uzoraka vode.

"Uzorci će se uzimati u tri uzastopna dana na biološku, bakteriološku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i hemijsku analizu i tek, ako rezultati budu pokazali da je voda ispravna, može se krajem naredne sedmice očekivati ukidanje zabrane korišćenja vode za piće i pripremanje hrane", istakla je Tadićeva.

Odsek za sanitarni nadzor rešenje o zabrani korišćenja vode za piće i pripremanje hrane doneo je 19. jula, zbog pojave algi i nematode u gradskom vodovodu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice u vodi za piće i na izvorištu Sušička vrela algi nema od 24. jula, dok su nematode sve vreme prisutne u različitim koncentracijama.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Užičani bar još sedam dana bez pijaće vode

Izvor: Blic, 15.Avg.2014

Užičani će bar još sedam dana biti bez pijaće vode, jer nakon što Vodovod danas završi pranje i ispiranje postrojenja, rezervoara i gradske mreže, sledi hiperhlorisanje mreže, a zatim i novo uzorkovanje vode, nakon čega će se znati da li je ona ispravna za piće. .."Biološke analize vode...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.