Užičanke u ime starih

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užičanke u ime starih

U okviru projekta "U ime starih", koji se realizuje uz podršku grada Užica, čkanice Humanitarnog udruženja "Užičanke" posetile su osamdesetak korisnika Doma za smeštaj starih na Zabučju.
Na prvi pogled ovde imaju sve - smeštaj, ishranu, zdravstvenu negu i zaštitu, socijalno-pravnu sigurnost, radne aktivnosti po izboru, ali kažu, ne ono što starost čini lepšom i srećnijom.

Nekima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ipak, nedostaje zavičaj, drugima porodica, ali ne žale se. "Često nam dolaze u posetu", kaže Stojan Grubić, "dobijamo malo razonode, da nismo zabrinuti."
Dom za stare na Zabučju je ustanova otvorenog tipa, ali posete prijatelja, predstavnika predškolskih, školskih i drugih ustanova, najčešće su u oktobru. Za razliku od njih, već godinama, redovni gosti Doma su članice Humanitarnog udruženja "Užičanke".
"Svake godine dolazimo da ih obiđemo, malo uveselimo", objašnjava Olga Šumarević, predsednica Udruženja. "Podsetimo ih da oni nisu zaboravljeni, da se ipak osećaju kao da su u svom domu."
Ana Urošević, upravnica Doma za stare na Zabučju, kaže se svi zaposleni trude da im upotpune vreme, da se osećaju prihvaćenim i sigurnim."
Novi susret i druženje sa stanarima Doma, "Užičanke" su zakazale za kraj godine. Do tada će, ovde se nadaju, biti i drugih poseta jer upravo one starost čine lepšom a dane u Domu posebnim, srećnijim i uvek drugičijim.
rts.uzice@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.