Uzeo sam pištolj, a moj brat Marko je pao mrtav: Da li će ove reči Miloša spasti kazne zatvora za ubistvo (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 03.Mar.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzeo sam pištolj, a moj brat Marko je pao mrtav: Da li će ove reči Miloša spasti kazne zatvora za ubistvo (FOTO)

- U životu nikoga ne bih mogao da ubijem, a pogotovo ne rođenog brata. Nisam hteo da usmrtim svog Marka, sve se slučajno desilo. Mnogo se kajem što sam to uradio i zbog toga upropastio život onima koje volim, mojim roditeljima, kao i sebi samom.

Ovo je na jučeršanjem suđenju pred Višim sudom u Beogradu, po prvi put nakon skoro tri godine od tragedije, iznoseći svoju odbranu, drhtavim glasom rekao optuženi Miloš Jakovljević (21), koji se tereti za ubistvo brata Marka (16). >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

On je do detalja ispričao u sudu šta se sve događalo kobnog 21. aprila 2014. godine. Jakovljević tvrdi da je tog popodneva bio zajedno sa bratom kod prijatelja Nikole Stankovića, sa još nekoliko drugara. Tamo je popio dva-tri piva, a onda su Marka pozvale bivša devojka i drugarica da im se zajedno sa ostalima pridruže u dvorištu osnovne škole u Kaluđerici, što su oni i učinili.

Printskrin: Youtube/The News

Miloš je sudu objasnio da su on i njegovi drugari sedeli za jednim, dok je Marko sa drugaricama bio za drugim stolom. Pričali su, šalili se, a Miloš je, kako tvrdi, tu načeo još jednu limenku piva. Ipak, istakao je da je bio "pripit, ali ne i pijan".

Jednog trenutka, otišao je, kako kaže, da mokri iza školske zgrade, a onda je produžio do žbunja, kako bi uzeo pištolj. Tamo su ga dva-tri dana ranije, on i njegov drug Petar Jakovljević tu sakrili.

- Petar i ja nameravali smo da narednih dana idemo da pucamo u vazduh u obližnjoj šumi - objasnio je Miloš:

- Pištolj smo sakrili u žbunju, a on je inače vlasništvo Petrovog oca, koji ga je krio u podrumu njihove nove kuće. Ne znam da li ima dozvolu za oružje, ali znam da mi je Petar rekao da u njemu ima municije. Ni on ni ja nismo to proveravali u školskom dvorištu. Napominjem da smo ga tada sakrili i da on nije opalio.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović

Kako je dalje objasnio Miloš, kobne večeri, ne sluteći nevolju, on je uzeo pištolj iz žbunja, zadenuo ga sebi za pojas i vratio se za sto gde su ga čekali prijatelji. Oružje nije vadio dok je u dvorištu bio Marko, jer se plašio da će ga brat odati roditeljima.

- Sećam se da sam gotovo istog trenutka kad su izašli iz dvorišta izvukao pištolj kako bih se njime pohvalio drugovima. I on je opalio. Sekund kasnije čuo sam vrištanje sa ulice i reči: "Marko je pao"! - kaže Miloš.

Optuženi je ispričao da je odmah istrčao na ulicu i video kako mu brat leži na trotoaru krvav, dok su se devojčice koje su do tada bile sa njim trčeći vratile u školsko dvorište:

- Video sam kako Marku ide krv iz usta... Nije davao znake života... Tada sam shvatio da sam ga verovatno ja pogodio. Uzeo sam brata u naručje, mazio ga po glavi i vikao ostalima u dvorištu da zovu Hitnu pomoć.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Miloš kaže da mu niko od prijatelja nije pritrčao u pomoć i da ga je komšija koji živi u blizini, zajedno sa Markom uveo u svoj automobil i odvezao do Doma zdravlja u Kaluđericu.

- Policiji sam rekao da mi je brat upucan u školskom dvorištu, ali ne i da sam ga, najverovatnije, ja pogodio. Nisam iz straha od roditelja ništa više smeo da kažem. Policija je nakon toga zvala i saslušala i sve ostale koji su bili u školskom dvorištu sa mnom i obavila uviđaj. Kasnije, kad sam bio spreman da pričam, sve do danas niko nije hteo da me sasluša - završio je Miloš.

(Telegraf.rs / Novosti)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

POTRESNA ODBRANA MLADIĆA (21): Slučajno sam ubio rođenog brata Marka (16)

Izvor: Kurir, 03.Mar.2017

...BEOGRAD - Nisam hteo da ubijem mog brata Marka! Sve se dogodilo slučajno Mnogo se kajem zbog onoga što sam uradio, upropastio sam živote onima koje volim, mojim roditeljima, kao i sebi samom!..Ovo je juče, tokom potresnog iznošenja odbrane, izjavio Miloš Jakovljević (21), koji je optužen da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.